Svärmodern av Moa Herngren

Den här boken sträckläste jag verkligen i går. Jag kunde inte sluta läsa.

Boken inleds med att vi får veta att Åsa inte längre får träffa sin son Andreas, svärdottern Jossan och deras son Sam. Någonting har hänt som gjort att Andreas brutit med henne. Sedan får vi veta historien bakom, ur Åsas perspektiv. Först tycker man som läsare synd om henne men ju mer man läser desto mer kommer fram och man ställs frågande inför det vi fått veta. Mot slutet får vi även Andreas och sedan även Jossans version av vad som hänt.

Det här är verkligen en bok om relationer. Det är SÅ bra skildrat och jag satt med en klump i magen när jag följde Åsas berättelse och sorgen den medförde. Men vems version är sanning? Det blir mycket funderingar kring hur vi tror vi är och hur vi uppfattas av andra. Våra intentioner må vara de bästa, men det är inte alltid de uppfattas så av andra.

Moa Herngren skildrar skickligt hur barndomsfamiljen övergår till det numera vuxna barnets egen familj. Vilka förväntningar finns? Hur ändras rollerna? Och hur passar barndomsfamiljen in i detta nya? Åsa har uppfostrat sin son själv och deras starka band får sig en rejäl törn när Jossan kommer in i bilden.

Det är en stark och träffsäker skildring och en berättelse som berör. Jag kan dock inte bestämma mig för om jag gillar slutet eller inte. Jag hade nog önskat ett annat slut. Oavsett – rekommenderas starkt! Och den har ett av årets snyggaste omslag. 👌🏻

Recex från Norstedts.

Annons

2 tankar på “Svärmodern av Moa Herngren

  1. I min bokcirkel läste vi Jag skulle aldrig ljuga för dig av samma författare. Vi var minst sagt oeniga om den. Hon skriver så det känns och känns igen. Allt är inte vackert alltid. Ser fram emot denna bok. Uppskattade den förra vi läste.

  2. Pingback: Svärmodern av Moa Herngren | Lottens Bokblogg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s