Solsken och parmesan av Christoffer Holst

Den här boken borde förses med en varningstext. Något om att den bör läsas i sällskap med god mat och vin. För man blir SÅ sugen på god mat och vin under läsningen. 😅

Rasmus är en f.d. dansbandsstjärna som den senaste tiden sovit på sin syster Carinas soffa. Han har slutat sjunga, är deprimerad och vet inte riktigt hur han ska ta sig vidare i livet. Carina ska åka på en italiensk matlagningskurs till Toscana och drar med sig en motvillig Rasmus när hennes kompis får förhinder. Men väl på flygplatsen får de veta att pensionatet brunnit ner och att kursen nu kommer att hållas i Öregrund. På kursen finns även Hilda. Hon har alltid älskat mat men jobbet som kock på en förskola är inte riktigt det hon drömmer om. Under kursens gång lär deltagarna känna både varandra och Paula, som ansvarar för kursen. Alla bär på hemligheter som snart kommer upp till ytan och det blir några omtumlande och känslosamma dagar för flera av dem.

Den här boken tyckte jag så himla mycket om. Christoffer Holst skriver roligt och med träffsäkra dialoger som flera gånger får mig att skratta högt. Carinas familj, och särskilt dottern, är fantastisk. Men det finns även ett djup och under bokens gång får vi lära känna deltagarna som flera av dem bär på tunga, smärtsamma historier. Texten pendlar skickligt mellan det roliga och det sorgliga.

Jag har bara läst en bok av Christoffer Holst tidigare men efter att ha läst den här blir jag sugen på att läsa mer. Det här är verkligen feelgood när det är som bäst. Det är härliga karaktärer, relationer, sorg, drömmar och matlagning som får magen att kurra hela läsningen igenom. Gillar du feelgood måste du läsa den här! Men se till att läsa den när du är mätt, och gärna med ett glas vin.

Annons

1 tanke på “Solsken och parmesan av Christoffer Holst

  1. Pingback: Solsken och parmesan av Christoffer Holst | Lottens Bokblogg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s