Bara min av Pia Hagmar

När jag var liten läste jag BARA hästböcker, och det tog rätt lång tid innan jag insåg att det faktiskt funkade att läsa en bok som inte innehöll hästar. 😅 Numera är det ju tvärtom att det nästan aldrig finns hästar i böckerna som jag läser. Så gissa om jag blev glad när den här boken låg i brevlådan. 🐴

Boken handlar om hästtjejen Juli vars föräldrar ska skiljas. Föräldrarna är inte direkt sams och båda försöker locka Juli att välja att bo hos just dem. Mamman bjuder med henne på en resa till Irland, en resa som innehåller mycket hästeri men också några lite obehagliga överraskningar. Pappan som alltid sagt nej till egen häst vill plötsligt ge Juli en egen ponny och hon börjar läsa annonser för att hitta den rätta ponnyn. Men båda föräldrarna visar sig ha hemligheter som snart avslöjas.

Det här är tydligen del 2, men det var inget jag tänkte på under läsningen. Som gammal hästtjej känner jag igen mig så väl i den här boken. Längtan efter en egen häst och den oerhörda lyckan när man slutligen får den. Men jag känner också igen mig i skilsmässan. Julis föräldrar snackar skit om varandra till Juli vilket gör mig riktigt arg. Så där höll mina föräldrar också på.

Dottern, 9 år, har också läst och hon tyckte också om boken trots att hon inte är hästtjej. Men hon älskar djur, och kan känna igen sig i önskan om att ha ett eget djur. Hon tyckte boken var väldigt bra och spännande och så gillade hon slutet, utan att spoila vad som hände. Hon har läst flera böcker av Pia Hagmar och träffade dessutom henne på Smålands Litteraturfestival i våras. Hon gillar hennes böcker väldigt mycket.

Den här boken riktas mot 9 år och uppåt men funkar fint även för något yngre. En lättläst, hästig bok med hög igenkänningsfaktor.

Recex från B|Wahlströms

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s