Älskar, älskar inte av Eleonor Sager

Den här boken läste jag för att kunna förbereda mig inför nästa veckas Feelgoodfestival och det var tur för annars hade jag nog missat den.

Boken handlar om systrarna Madelene och Emilia. Både är drygt 30 år men på väldigt olika plats i livet. Emilia längtar efter bröllop, barn och familjeliv men verkar bara välja fel killar. Madelen är nygift och har ett spännande jobb inom tv-branschen. Hennes man vill att de ska börja försöka få barn men hon vill vänta. Hon vill avancera på jobbet lite till.

Vi följer systrarna i varannat kapitel. Min första känsla är att det är något ytligt och inte alls min typ av bok. Men så börjar det hända saker. Madelen ställer orimliga krav på sig själv och jobbar bara mer och mer, samtidigt som hon tar ett beslut som gör att hon kan förlora allt. Jag fastnar i storyn och läser spänt vidare och sitter där sedan i slutet med tårar i ögonen.

Det här är verkligen en samtidsroman som tar upp mycket av det här med krav på jobbet, utbrändhet, statusmarkörer, racet för att hinna få barn samtidigt som man vill göra karriär. Det är hög igenkänning.

Den sista halvan är väldigt känslosam och en riktig bladvändare. Och när boken är slut tänker jag direkt att jag vill veta mer om systrarna och hur det går för dem. Vilken tur att andra delen redan kommit ut. 👍🏻

En lättsam, underhållande feelgood med hög igenkänningsfaktor. Och vad glad jag blev över att vi läsare fick första tacket i slutordet. 😍

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s