Tur och retur i kärlek av Maja Willander

Det här är en finstämd och lättsam romance, om att få en andra chans i livet.

Livia ska åka till Gran Canaria på egen hand, som ett bevis på att hon klarar sig själv. Hennes vuxna dotter Sofi oroar sig för henne pga sjukdomen som har tagit bort mycket av hennes ork. En sjukdom hon inte gärna vill prata om. På flyget lär hon känna Mirja som är full av energi och livslust och de slår följe på resan. Hon träffar även Jens som sedan ska iväg på en jorden runt-resa samt Calle som är ute efter party. Livia och Jens dras mot varandra, men hon vill ha trygghet och lugn och ro medan han verkar söka spänning och resor. Men attraktionen mellan dem är svår att stå emot.

När jag började läsa hade jag först svårt att få till en ålder på karaktärerna som pratar mycket om att ”vara för gammal”. Jag trodde att de kanske var i 60-årsåldern och blev faktiskt helt paff när jag förstod att de snarare var 40+. Livia är tydligen bara 41 år. Jag är alltså några år äldre, men jag känner inte alls igen mig i denna åldersnoja och tankar om att merparten av livet är förbi. Det förstörde faktiskt en del av känslan av boken för mig.

Men det fanns också mycket i boken jag tyckte om. Jag tycker om den spirande attraktionen, känslan dem emellan, beskrivningarna av miljön, vänskapen mellan Livia och Mirja. Det här är tydligen första delen i en blivande trilogi och jag vill gärna se mer av kommande delar.

I den här boken handlar det också en hel del om att komma tillbaka från sjukdom, att hitta sig själv igen i denna nya identitet. Det tyckte jag var fint skildrat.

Det var väldigt härligt att få drömma sig bort till fantastiska Gran Canaria för en stund. Jag kunde känna dofterna och se vyerna framför mig under läsningen. Om man vill ha en lättsam, mysig och underhållande romance kan jag varmt rekommendera den här.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s