Nattkorpen och Tjuvdrottningen av Johan Rundberg

Nominerad till Crime Time Award för bästa barndeckare 2021. 🌟 Och det kan jag verkligen förstå! Serien Månvind & Hoff är ett måste för alla 9-12 år att läsa och uppleva. Och för er som jobbar i skolans värld finns det också lärarhandledning på @naturochkultur hemsida att använda sig av.

Boken utspelar sig i Stockholm på slutet av 1800-talet. Mika bor på Allmänna Barnhuset där hon även får hjälpa till med att ta hand om de yngre barnen. Livet är hårt, framför allt för ett barnhemsbarn, och Mika har i tidig ålder fått lära sig att scanna av människor och miljöer för att förutse och undvika fara. En natt lämnas en nyfödd flicka av en skräckslagen ung man som snabbt går därifrån och detta blir startskottet för en rad händelser. Snart blir Mika kallad av polisen Valdemar Hoff i ett fall som har väckt skräck i staden. Hur kan hon hjälpa till att lösa fallet?

Det här är väldigt spännande läsning, även för mig som vuxen. Läskiga, mörka och skitiga miljöer blandat med lika skräckinjagande karaktärer. Det är en blandning mellan deckare och historisk roman. Och som sagt – väldigt spännande.

Jag blev nyfiken på alla platser som nämndes och googlade adresser och byggnader så jag blev glad när jag såg att det finns en karta att följa i deras fotspår, gjord av @linablixtart

Andra delen är inte riktigt lika spännande men där får man i stället lära känna fler av barnen på barnhemmet, vilket jag tyckte var väldigt intressant. Jag ser verkligen fram emot att läsa även tredje delen som kommer i oktober.

Missa inte denna spännande, välskrivna och tempofyllda serie. Både dottern, 10 år, och jag har läst och tyckt mycket om båda böckerna.

Annons

1 tanke på “Nattkorpen och Tjuvdrottningen av Johan Rundberg

  1. Pingback: Nattkorpen av Johan Rundberg

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s