En svårfångad dröm av Sofia Ymén

Vad sägs om ett somrigt omslag mitt i vintern? Det här omslaget får mig verkligen att längta efter blommor och gräs.

Det här den andra delen i Kungsbackakvartetten om Fors gård. I första delen hade Madeleine huvudrollen då hon tog över Fors gård. I den här delen är det hennes vän Filippa vi främst får möta. Hon tackar ja till erbjudandet att jobba på gården med att hjälpa ryttare och hästar till samarbete. I samma veva kommer tävlingsryttaren William till gården. Han har spenderat lång tid på tävlingsbanorna men har nu tappat både syfte och motivation och hans föräldrar skickar honom och hästen Eldorado till Fors gård för en paus. Filippa tar sikte på honom som sin första kund, men det blir inte riktigt som hon trott och hoppats.

Den här boken bjuder på vänskap, relationer, nystart och romantik. Jag gillar verkligen idén med att man får följa en av vännerna i varje bok, med gården som binder allt samman. Samma miljö och karaktärer, men med olika fokus.

Jag är ju hästtjej, eller var kanske är mer korrekt att säga. Jag hade egen häst i ca 25 år men har nu varit hästlös i ca 9. Att läsa den här boken fick mig att känna mig hemma, känna hästdoften och drömma mig tillbaka till härliga galopper. Man behöver dock inte vara hästtjej för att läsa och tycka om den här serien. Här är människorna i fokus.

Det här är en varm och mysig feelgood med härliga miljöer och karaktärer man tycker om. Näst på tur i serien är julboken och den ser jag väldigt mycket fram emot att läsa.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s