Avståndet mellan av red. Karin Mossed

Jag älskar idén med den här boken. Boken utspelar sig under en dag på och omkring pendeltåget mellan Nynäshamn och Bålsta. Varje kapitel är skrivet av olika författare, och i varje kapitel möter vi nya karaktärer. Som små noveller, med pendeltågets stationer som gemensam nämnare.

Vissa noveller griper tag mer än andra och jag gillar bäst när de hakar in i varandra. När någon från föregående kapitel gör något som uppmärksammas av någon i följande kapitel. Favoriten är den kvarglömda ryggsäcken som blir lite huvudbry i nästkommande kapitel.

En del kapitel är spännande, andra är gripande och en del berör mig inte alls. Vilket är precis som det ska. Det kan vara innehållet, karaktärerna eller författarens sätt att skriva. Men med tjugofyra kapitel av olika författare finns det något för alla, och det är många olika röster som presenteras, till och med en del olika språk. Det är en verklighetsbild av hur det ser ut, hur många olika människor det finns, med olika historier. Människor som vi möter varje dag, som finns runt omkring oss. Det är en rätt intressant tanke att tänka sig – alla dessa människor och historier runt omkring oss som vi aldrig får ta del av. Som egentligen finns så nära inpå oss.

Som sagt, jag gillar den här boken. Tanken och vad den representerar. Rekommenderas!

Läs mer om boken här.

1 tanke på “Avståndet mellan av red. Karin Mossed

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s