Från frustration till flow med lean@home av Eva Jarlsdotter

leanNär jag tipsades om den här boken blev jag ruskigt nyfiken. Jag är en person som gillar ordning och reda, och som faktiskt behöver det för att må bra. Det behöver inte vara kliniskt rent, men ordning är viktigt. I den här boken presenteras lean@home, en metod som hjälper till att styra upp arbetet, för att få flyt i vardagslivet. Hur bra låter inte det?

Jag fick en massa inspiration av att läsa boken. Dessutom gillar jag den stora tanken med lean@home; att det handlar om att få ett hållbart samhälle. Allt hänger samman. Om vi får ordning på vardagslivet, med allt det innebär med att ha ett fungerande hushåll, relation och familj, till att faktiskt använda det vi har i stället för att bara köpa nytt.

Det är en lättläst bok som ger många praktiska tips där det i huvudsak handlar om att göra upp en plan. Tydlighet, struktur och att göra sakerna på en gång är några exempel på hur man får ett bättre flow hemma. Mycket är egentligen väldigt självklart, det handlar mest om att man verkligen tar sig tid att sitta ner och formulera det även i skrift. Det är jag sugen på att göra för vårt hem; att skriva ner vad som ska göras på ett tydligare sätt än att bara ta det som det kommer. Och Röjorama – perfekt! När vi flyttar till hus ska jag låna den här boken igen och läsa för att kunna sätta upp ett bra flow redan från början.

Finns att låna som e-bok. Klicka hem och läs!

Läs mer om boken här.

1 tanke på “Från frustration till flow med lean@home av Eva Jarlsdotter

  1. Pingback: "Från frustration till flow med lean@home" av Eva Jarlsdotter - TinaO

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s