Det är något som inte stämmer av Martina Haag

  
Jag brukar inte kunna lyssna på ljudbok. Det slutar alltid med att jag somnar inom 5 minuter. Och om jag testar att lyssna när jag promenerar slutar det med att jag går 1 timme utan att ha hört ett enda ord.

Trots det bestämde jag mig för att just lyssna på den här boken. Jag testade Nextory i en månad lagom till att vi skulle åka till Australien och jag tänkte att just ljudbok vore bra att ha till flyget. Nu blev det inte så att jag lyssnade på flyget. Vår 1-åring krävde liksom total uppmärksamhet under hela 21 timmarsresan. Puh… I stället lyssnade jag på kvällarna innan läggdags. Det var bara ca 4 timmar, så det var en rätt kort ljudbok. Perfekt för mig som har lite svårt för ljudbok.

Det är Martina Haag själv som läser och det gjorde upplevelsen än mer drabbande. För den här boken är just det. Den är smärtsamt stark och jag behövde ta den i små bitar för att andas lite mellan lyssningarna. Den ruskade verkligen om mig och gjorde mig både arg och ledsen på samma gång. 

Jag tror knappast någon kan ha missat den otroligt uppmärksammade skilsmässan mellan Martina och Erik Haag. Jag vet inte hur mycket som är verklighet i den här boken, men det är ju svårt att läsa den utan att känna att man läser om den riktiga skilsmässan. Särskilt som Anders i boken säger till Petra att hon ju kan skriva en bok om allt det här, att han är helt ok med det. 

I boken är det som sagt Petra och Anders det handlar om. Vi får följa Petra i nutid när hon drar till en avlägsen fjällstuga för att jobba som fjällvärd och samtidigt skriva en bok om sin skilsmässa. Parallellt med det får vi följa skilsmässan, hur det startade med en misstanke och slutade med vetskapen om att han varit otrogen och senare lämnar familjen. Vi får följa Petras kamp för att helt enkelt överleva smärtan, att ta sig tillbaka till livet igen. Det är en brutal och ärlig skildring.

Läs, eller lyssna, men missa inte den här boken. Det är ganska långt ifrån hur Martina Haags böcker brukar vara, men den är samtidigt bland det bästa hon har skrivit.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s