Du är för liten Pytte! av Ingrid Flygare

Den här fina och mysiga boken har jag läst för båda mina barn, 3 och 7 år.

Det är familjedag på gården och först ut är hopptävlingen. Shettisen Pytte drömmer om att vinna men han får inte ens vara med. Det är bara för de stora hästarna, som talar om för honom att han har för korta ben. Åh vad ledsen Pytte blir när de stänger in honom i stallet! Först när tävlingen är över får han komma ut igen och då han får höra om den kommande ponnyridningen blir han orolig att han ska bli instängd igen. Men i stället blir det tvärtom. De stora hästarna får gå in medan Pytte blir ompysslad av alla barn.

Mina barn blev båda två upprörda och ledsna när stackars Pytte blev instängd i stallet. Så taskigt, tyckte de. Alla måste ju få vara med, stora som små.

Den här boken funkade lika bra för båda. Det är väldigt fina och tydliga illustrationer och det är lätt att följa med i vad som händer genom dem. Och temat är ju klassiskt och sådant som båda mina barn tycker är viktigt. Alla ska få vara med och ingen ska behöva vara ensam.

Det finns flera böcker om Pytte och hans hästkompisar. Vi har läst en till i serien och jag ska låna hem även de andra. Jag läste nästan uteslutande hästböcker i min barndom (och ungdom… 😬) så jag tycker det är lite mysigt att få komma tillbaka till genren genom mina barn.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s