Familjens lille kung av Sally Lloyd-Jones och David Roberts

Här kommer ännu ett tips på en bok på temat ”att få ett småsyskon”. Även här är det en storasyster till en lillebror som berättar om livet som undanskuffat storasyskon, berättat med överdrift.

Hon är den ljuvliga prinsessan med sköna lockar som tvingas stå ut med att bli avsatt från sin tron. I stället kommer det en ny liten kung och tar över hela kungariket. Hon blir mäkta trött på det eviga pratet om honom och att alltid få stå tillbaka. Men mot slutet tar hon honom till hjärtat och hon utnämns till favoritstorasyster och de lever lyckligt i alla sina dagar.

Jag läste den här med min 8-åriga dotter och jag tror inte hon fattade att det inte var en riktig prinsessa. Hon tog det som en riktig prinsessa och kung och kungarike. Å andra sidan funkar det ju att läsa boken även så bokstavligt. Hon kunde i alla fall känna igen sig i det här med att få en lillebror och kanske få stå tillbaka en del. Och det här eviga skrikandet och gråtandet – det är något jag vet att hon har tyckt varit jobbigt.

Så – ännu ett tips på en bok som passar bra att läsa ihop med ett barn som har fått småsyskon. Två rätt olika böcker på samma tema.

Recex från Triumf förlag.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s