Små eldar överallt av Celeste Ng

Det var ca 1 miljon människor i kö när jag reserverade den här boken i våras. Och nu! Äntligen har jag fått läsa den! 🙏🏻

För åh, den här boken gillade jag verkligen. Jag älskade karaktärerna, förutom en av dem då, och jag älskade hur hela berättelsen långsamt pusslades ihop.

Boken inleds med en brand. Ett stort hus har brunnit ner och hela familjen står utanför och ser på. Utom ena dottern, som antas vara den som tände eld på huset. Efter det hoppar boken tillbaka i tiden och vi får veta vad som ledde fram till branden. Det handlar om tonåriga Pearl och hennes fotograferande mamma Mia. De flyttar ständigt pga Mias jobb men när de kommer till det idylliska Shaker Heights lovar Mia att de ska stanna. De hyr en lägenhet av familjen Richardson och Pearl börjar hänga tillsammans med deras fyra barn i deras stora, fina hus. För första gången i sitt liv vågar hon odla nära relationer eftersom de ska stanna kvar. Men under ytan bubblar det och det är tydligt att Mrs Richardson är en kvinna med dolda motiv i det hon gör. Utåt sett är hon den fina välgöraren, men när Mia tar ställning mot hennes vänner retar det upp henne. Hon bestämmer sig för att luska reda på den där Mias dolda hemligheter och det är hennes jakt efter sanningen som slutligen leder fram till branden. Många små eldar blir till slut en jättestor eld.

Det är så mycket djup och så många bottnar i den här berättelsen. Det handlar mycket om moderskap – vem äger rätten till ett barn och vem är egentligen mamma? Men också om familjer, vänskap, tonårsliv, ursprung, status och skuld. Jag slukade boken för att få svar på alla frågor som bubblade upp under läsningen.

Det står att boken ska bli tv-serie med Reese Witherspoon och Kerry Washington och DEN ser jag fram emot att se. Den ska tydligen komma nästa år. 👏🏻

Den här boken kommer definitivt hamna på min topp 10 i år. Läs, om du inte redan gjort det. 👍🏻

2 tankar på “Små eldar överallt av Celeste Ng

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s