Visst kan Lillis räv sova! av Hanna Bergenkull, illustrerad av Maria Trolle

Boktips 💙

Här kommer ett tips på present till blivande/nyblivna föräldrar. Jag önskar att den här boken hade funnits när vi fick vårt första barn för 9,5 år sedan. För sömn är något vi verkligen har kämpat med här hemma – både att få barnen att sova och att vi ska få sova tillräckligt. Så många år av trötthet vi har kämpat oss igenom. Nu är vi på andra sidan och har två barn som sover gärna och länge – men vägen dit har känts låååång. Och sömnlös. 😴

Så i stället för kläder och leksaker – ge bort den här boken.

Första delen av boken är en mysig godnattsaga där vi följer Lillis räv som ska somna. På varje uppslag finns också tips och råd för föräldern. I slutet av boken kommer flera sidor handledning i hur sömnträning går till rent praktiskt och med fakta om sömn. Mycket intressant och informativ läsning.

Boken är vackert illustrerad av Maria Trolle vars illustrationer är lika magiska och stämningsfulla som alltid. Jag älskar den lilla nyckelpigan och det gjorde sonen också. Han är 5,5 år och äldre än den tänkta målgruppen men han tyckte väldigt mycket om sagan. Vi läste den tillsammans och vi pratade om hur mysigt och skönt det är att gå och lägga sig och vi fick ett fint samtal om just det. Han kunde jämföra nyckelpigan med sitt gosedjur och han pratade om hur hans egen säng ser ut. Så sagodelen gick definitivt hem hos honom.

Boken är skriven av sömncoachen Hanna Bergenkull.

Recex från Triumf förlag

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s