Julakuten för ensamma hjärtan av Callum Bloodworth

Ingen kan väl ha missat att Callum Bloodworth har gett ut en julbok? En julbok som kombinerar julstämning och juldofter med djupare frågor som ensamhet och försoning.

”Elsa och Sophia har fått den galna och härliga idén att skapa ett julfirande på hjul. Ett julfirande för alla som är ensamma eller ledsna. Men Sophia måste plötsligt åka och ta hand om sin mamma, och Elsa står ensam precis när projektet ska dra igång. Hon som inte riktigt känner sig som eldsjälen i detta. Kommer hennes besök att bli uppskattade eller kommer alla bara att tycka att hon är en galning med skåpbil som tränger sig på när de är som mest sårbara?

Som om inte det vore nog måste hon dessutom jonglera en surmulen tonåring, en översocial granndam och en misstänksam äldre herre som verkar arg på precis allt och alla. Och en tomte som skulle kunna ha dejtingpotential men som hon faktiskt inte vet hur han ser ut under masken.”

Det här är den tredje boken av honom jag läser och jag har lärt mig att han är en mästare på att skildra starka känslor. Det är mycket humor i allt från huvudkaraktärens namn till dråpliga situationer, men det är också den allra djupaste sorg. Han vågar gå in i alla känslolägen och gör det väldigt väl.

Den här boken bjuder på massa julpynt och julstämning samtidigt som man får fundera på julens djupare innebörd. Julen är en högtid då ensamhet märks tydligt, de som inte har någon och de som saknar någon speciell vid julbordet. Kanske kan vi vända blicken utåt och se vem vi kan inkludera?

Den här boken har hyllats av många och det är inte svårt att förstå. Om man vill ha en feelgoodig julbok full av humor och lussebullar men som också får tårarna att rinna – då är den här boken det självklara valet.

Annons

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s