Raw food – ett lättare liv på tre veckor av Erica Palmcrantz Aziz

Erica Palmcrantz Aziz har sedan tidigare gett ut två böcker om Raw food, varav jag har läst den ena – Raw food på svenska. Nu har hon kommit ut med sin tredje bok om raw food och i den här ligger fokus mer på detox och viktminskning.

Precis som i den förra boken finns här en massa smarriga recept, men i den här boken finns också program man kan följa. Färdiga program för en dag, en helg, en vecka eller för tre veckor. Om man vill testa på att se vad raw food kan göra för ens hälsa, eller om man vill göra en detox eller om man vill gå ner i vikt. Oavsett vilka skäl man har finns här som sagt färdiga program där man får recept för alla måltider, från morgon till kväll. Enkelt och smidigt att följa.

Innan själva receptdelen får man veta mer om vad raw food är. Tanken är ju att när man har testat sina tre veckor att man ska känna att man mår så bra att man vill fortsätta med raw food. Kanske inte till 100 %, men åtminstone till en del. Det jag gillar mest med den här förberedande delen av boken är att hon kopplar ihop kropp och sinne, att man ska tänka efter hur maten får en att må och lyssna på sin kropps signaler. För att kunna göra det på ett enkelt sätt finns en checklista med frågor som man ska svara på varje dag.

Jag tänkte faktiskt först testa att köra hennes tre veckors-program, men jag är inte tillräckligt motiverad för det. Jag vill gärna ha mer raw food i min vardag, men inte bara. De recept jag har testat är superenkla att göra, och gott är det också. Det borde inte vara svårt att införa fler måltider som är raw, men vanor är svåra att bryta. Nog för att jag äter mycket grönsaker redan, men jag tillagar dem oftast först och gärna i ugn.

Om du är intresserad av raw food är den här boken en bra start. Jag tycker nog att den här boken är en bättre start än hennes första, just för att den känns väldigt informativ och är som upplagd för en raw food-start.

Du kan läsa mer om boken här.

1 tanke på “Raw food – ett lättare liv på tre veckor av Erica Palmcrantz Aziz

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s