Familjen Bridgerton En oväntad förälskelse av Julia Quinn

Det känns som om Bridgertons värld är en värld i sig och den är väldigt svår att lämna. När jag börjar läsa känns det som att gå in i en bubbla och det är så härligt att få hänga med alla dessa roliga karaktärer.

I den här andra delen är det Anthony, äldsta syskonet, som är i fokus. Han axlar rollen som familjens överhuvud, en uppgift han tar på stort allvar. Han känner att det är dags att gifta sig, men han är övertygad att han precis som sin far kommer att dö ung. Därför tänker han sig ett praktiskt, kärlekslöst äktenskap. Valet faller på den vackra Edwina, men för att vinna henne måste han övertyga hennes storasyster Kate. Kate känner till Anthonys sort och han är inte vad hon tycker är en passande make. Men de två tvingas tillbringa en del tid ihop och de är båda oförberedda på att de faktiskt har mycket gemensamt.

Precis som i första delen är det här en blandning av Jane Austen och Gossip Girl. Rappa, smarta och roliga dialoger och karaktärer. Flera scener fick mig att skratta högt och min familj undrade vad jag läste som var så roligt. Jag älskar verkligen det här.

Jag är glad att vi inte längre har samma procedurer för äktenskap numera, eller att man blir en fallen kvinna efter en enda kyss. Men så var det tydligen på 1800-talet.

Det här är kostymdrama med romantik och humor. Lättsmält, underhållande och beroendeframkallande läsning. Jag längtar efter att läsa vidare i serien samtidigt som jag vill ha den kvar att läsa. 💕

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s