Adelina och gosedjursfesten av Linda Wenthe och Johanna Arpiainen

Boktips på en lärorik, fin och mysig barnbok från ca 3 år och uppåt. En chans att få en inblick i hur man använder teckenspråk som stöd, både genom boken men också tack vare filmklipp som nås via en qr-kod.

Boken är baserad på en riktig liten tjej som heter Adelina. Hon har Downs syndrom och använder tecken som stöd när hon pratar. I den här boken får vi följa med på en dag på förskolan och just i dag är Adelina lite extra pirrig och förväntansfull. För i dag är det gosedjursdagen. Men dagen blir mer dramatisk än någon kunde ana. Brandlarmet går och Adelinas gosedjur Hasse försvinner. Hur ska det gå?

Jag läste högt för båda mina barn, 6 och 10 år, och vi gillade boken lika mycket alla tre. Det var kul att få lära sig använda tecken och när vi sedan tittade på filmen var det ännu lättare att härma och testa. Jag vet att barnen har fått lära sig en del tecken på förskolan, men de har glömt det mesta, tyvärr, då det inte har använts.

Det här är verkligen en jättefin barnbok som vi varmt rekommenderar. Både lärorik och spännande berättelse med färgstarka och lockande illustrationer.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s